Most már jöhet a picúr

Amikor az ember a gyermekvállalást tervezgeti hirtelen a nagy izgalom és öröm mellé magáénak érzi a felelősség és a kétségbeesés élményét is, hiszen a szülővé válás feladata sosem könnyű. Egyrészt igyekszik megfelelni az ember a környezete elvárásainak, közben pedig megmaradni a saját elvei mellett és jó szülővé válni, és hát azt mondanom sem kell, hogy mindenre felkészülni, és ha csak lehet mindent megadni a gyermekének, legyen az egy hónapos, vagy akár tíz éves. Ez pedig nem könnyű feladat, már akkor sem, amikor még a kicsi csak a pocak lakója.

Mi megbeszéltük a párommal, hogy minden olyan feladatot ellátunk még a kicsi érkezése előtt, ami ház állapotát és átalakítását érinti. Nyilván az ember már egy csecsemő mellett nem igazán szeretne a lakásfelújítás feladataival bajlódni, hiszen rengeteg teendője akad ezek nélkül is. Én is így voltam ezzel, ezért tervezgetni és szervezni kezdtük a legfontosabb felújítási feladatokat. Mindenképpen szerettünk volna új színeket és új stílust látni a házunkban, hiszen amikor vásároltuk csak a legfontosabb állagmegóvási feladatok és átalakítások lettek elvégezve, egyrészt az anyagi keretek szűkössége, másrészt pedig idő és energiahiány miatt.

Most azonban szeretnénk emelni a ház vendégszeretetén, átalakítottuk a nappalit, a konyha részt, és persze kialakítottunk a gyermekünk számára egy gyönyörű gyerekszobát is, aminek nem csak a bútora, hanem bizony a festése is elég gyönyörűre és különlegesre sikeredett. Nem is csoda, hiszen a genezisbau csapata végezte a szobafestés feladatait, és hát azt kell mondjam, hogy náluk jobban senki sem tudta volna számunkra megoldani ezt a feladatkört. Imádom az új színeket és formákat, és most már jöhet a pici. Alig várom hogy szülővé válhassunk. A gyönyörű felújított ház már rendelkezésünkre áll hozzá.