Egy kis csellel a betörők ellen

A nagynénémnek vidéken van egy kis pincéje és egy kis garázsa egymás mellett. Egy kis vidéki faluban lakik és itt egészen egyszerű emberek laknak. Laknak sajnos nagyon szegények is. Nem kenyerem támogatni a bűnözést és távol álljon tőlem, de mindenesetre azért itt tényleg sok olyan család él, akinek a mindennapi betevő is nagyon nehezen kerül az asztalra. Ez azonban nem jogosít fel senkit sem arra, hogy már a második zárat tegye tönkre a nénikémnél, úgy, hogy bejutni bár nem tudnak, de kárt okoznak neki azzal, hogy szétfeszítik a zárat, ő pedig cseréltetheti ki.

Ki akartunk erre találni valamit, hogy már a zárig se jussanak be az emberek, és elkezdtünk számos biztonságtechnika témakörével is foglalkozó oldalt nézegetni, hogy mit lehetne kitalálni megoldásként, ami azért anyagilag annyira nem ró nagy terhet rá, de távol tartja a pincétől és a garázstól ezeket az embereket. Persze nagyjából gondolja is hogy kiről lehet szó, de nem szeretne semmilyen szóváltásba elegyedni velük, amit azért meg is értek.

Az extrembazar oldalán pedig azt gondolom, hogy megtaláltam a megfelelő megoldást. Találtunk ugyanis olyan álkamerát, ami teljesen olyan, mintha valóban be lenne kötve és működne, ráadásul a jobbik minőséget is képviseli, de valójában nem vesz képet, csak az elijesztést szolgálja. Ezt azonban még a nénikémnek se mondtam meg. Még ő is úgy tudja, hogy a telefonomra érkezik a kép amit felvesz a kamera. Ennek kapcsán pedig híre is ment a faluban, hogy kamerát szereltetett be.

Azóta pedig semmilyen probléma nem is volt. Se nem környékezték meg a házát, sem pedig a pince vagy a garázs zárját nem piszkálta senki. Persze azért kitettem egy táblát is kapura, hogy kamerarendszer működik az ingatlan területén belül. Félelmetes hogy emberek milyen körülmények között élnek néha, és az is, hogy egy álkamera elég lehet ahhoz, hogy nyugalmat adjon az idősebb emberek életébe.