Az atyai gondoskodás fontossága

Mikor kicsi voltam, szívesen jártam nagyapámhoz, akivel együtt sütöttem, főztem vagy a kertben ténykedtem és rengeteg egyéb feladatot végeztem el a ház körül. Mondhatom úgy is, hogy ő volt az én mentorom, aki megtanított sok feladat helyes elvégzésére.

Persze, kaptam is a fejemre, ha valami rosszat csináltam, de ezek így utólag belátva, kellettek, hogy örökre a fejembe véssem, mit szabad és mit nem. Azóta felnőttem és az építőipar területén kezdtem el dolgozni, ahol rájöttem, hogy milyen fontosak is voltak az akkori leckék. A tisztelet, az alázat nem csak emberek felé kötelező, hanem minden olyan eszköz felé is, amivel dolgozunk. Köztudott, hogy az építőipar az egyik legveszélyesebb terület, hiszen egyszerre több feladatot végző ember dolgozik, több szerszámmal és géppel. Fontos, ha már az embereink ilyen helyen dolgoznak, a lehető legjobb tudásunk szerint, már-már atyai gondoskodással foglalkozzunk velük.

Ezért is fontos egy munkavédelmi koordinátor alkalmazása, aki olyan a munkaterületen, mint a nagyapám volt nekem, ott van velük és figyel ránk, hogy a megfelelő szabályokat betartva, mindenki épségben térjen haza a nap végén. Egy ilyen szakember jelenléte törvényileg is kötelező, akinek a feladata az ellenőrzés mellett az, hogy javaslatot tegyen a korrigálásra, ha eltérést talál az előírásokhoz képest. Összehangolja a munkát és egyeztet a többi cég koordinátoraival, projektvezetőivel, valamint szakmai tájékoztatást nyújt a kivitelezőnek kérdéses esetekben. Ez egy komplex és erőt próbáló feladat, amire csak is a legjobb embert szabad alkalmazni, aki az embereinkért és a cégünkért mindent megtesz, aki tapasztalt és gyakorlatias, és nem utolsó sorban, akinek a kommunikációs képességei is jók. Az Active Safety Kft. tud ilyen a munkavédelmi koordinátort biztosítani. Mi pedig nyugodtak lehetünk, hiszen az Active Safety-nek a munkavédelem nem csak egy egyszerű munka, hanem hivatás.