Mert hidd el, nem csak az ár számít!

Nem olyan régen azt a feladatot kaptam a főnökömtől, hogy egy új weboldal készítés árát határozzam meg egy szűkebbnek mondható skálán. Ez persze azt gondoltam, hogy nem lesz egy bonyolult vagy nehéz feladat, hiszen csak árajánlatokat kell kérnem, azonban rá kellett döbbennem, hogy bizony ez abszolút nem igaz ilyen formán. Hihetetlen nagy ugyanis a szórás a weboldal készítés árak tekintetében. Igen ám, de nagyon gyorsan ráébredtem arra is, hogy egy új weboldal tekintetében nem csak az a fontos, hogy milyen áron van, mennyibe kerül. Iszonyat fontos az is, hogy az új látogatókat milyen szinte tudja biztosítani a vállalat számára, hogy képes-e biztosítani az oldalon való vásárlást, milyen funkciók kapcsolhatók hozzá, keresőoptimalizálási szempontból milyennek mondható az eredmény, szóval rengeteg a mi vállalkozásunk számára fontosnak nevezhető momentumban kell, hogy jól teljesítsen. Ilyen téren pedig nem csak az ár a választás mozgatórugója. Ekkor ébredtem rá, hogy tulajdonképpen ez a feladat sokkal nehezebb, mint én gondoltam.

Végül rengeteg egyeztetés és hosszasan lefolytatott telefonos beszélgetés után sikerült kiválasztanom öt olyan céget, akik biztosan tökéletes minőséget és eredményt kínálnak a keresőoptimalizálás, a bankkártyás fizetés, a szövegek és a design tekintetében is, így árat kértem tőlük. Ennek fényében pedig kialakult egy lista a weboldal készítés árak tekintetében, így pedig azt lehet elmondani, hogy a hozzánk hasonló nagyobb vállalati igények mellett körülbelül 1000 ezer és 1200 ezer forint között alakul egy ilyen weboldal ára.

Mi végeredményében a PWK Gigant csapatot választottuk, és így már, hogy a weboldal elkészült és tökéletes eredményeket hoz azt mondhatom, hogy tökéletesen döntöttünk. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy ha új honlap készítés árak tekintetében próbál tájékozódni és profi döntést hozni, akkor bizony ne csak az árakat figyelje, hanem a kínált eredményeket, funkciókat és profizmust is.