Hogy neked se jelentsen többé akadályt!

Az ember ahogy öregszik, egyre inkább azon kapja magát, hogy nem csak olyan dolgok foglalkoztatják, amik rövid távon határozzák meg vagy alakítják a jövőt, hanem bizony már generációkra előre is tekint, és így ilyen formán egyre fontosabb számra a környezetvédelem és a jövő nemzedékének egészséges környezethez való joga és lehetősége egyaránt. Nekem nagyon nagy fejtörést okozott, hogy hogyan, miként tudnám a használt sütőolaj problémáját megoldani, és akárkit megkérdeztem a környezetemben mindenki csak a kérdéseket tette fel magának és nekem egyaránt, megoldást azonban nem tudott mondani szinte senki sem.

Persze voltak egyéni megoldási javaslatok, melyek jobbnak tűntek, mint a kidobni a kukába felirat, de valódi megoldást és professzionális megoldási javaslatot egyik sem jelentett, így arra az elhatározásra jutottam, mint már egyre több minden esetében, hogy körül kell néznem az interneten, hátha ott rátalálok a tökéletes lehetőségre.

Nagyon sok minden esetében ez a vágyam nem igazán teljesült, a használt sütőolaj gyűjtő terén azonban igen, hiszen rátaláltam a minden téren egyszerű és gyors, környezettudatos megoldásra az eqka.hu oldalon. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy látogasson fel erre a szuper oldalra, hiszen valóban kifejezetten kényelmes megoldást kínál már számos területen ez a csapat a használt sütő olaj gyűjtés segítségével.

Én már biztos vagyok benne, hogy innentől mindig itt fogom elhelyezni az olajat, és egyre több embert győzök meg a környezetemből is erről, akár úgy is, hogy felkapom a használt sütőolajat, mondjuk egy idősebb embertől, és elviszem én a gyűjtőpontra helyette. Nem mindenkinek van lehetősége elutazni egy-egy ilyen gyűjtőpontra, bár már egyre több létesül az országban, így összefogva azonban egyre több ember tudja biztonsággal és környezettudatossággal elhelyezni a használt sütőolaj nagy részét.