A kislányom kedvence

A gyerekek, ha berobbannak az életünkbe, visznek mindent, szokták volt mondani. Megváltozik minden. A környezet, a féri – női viszony, az érdeklődés, a problémák, a mindennapok, az életritmus és még sorolhatnám. Jobb esetben a családapa is ki tud venni az éjszakai kelésekből, még akkor is, ha természetesen az etetésben ilyenkor cselhez kell folyamodni, de nálunk például a kislányom annyira rossz alvó, hogy a férjem segítsége nélkül én már szerintem vámpírrá vagy zombivá változtam volna, azzal pedig ugye annyira nem jó együtt élni, úgyhogy neki mindenképpen be kellett segíteni, főleg az elején, ha tetszett neki, ha nem. A muszáj nagy úr, és törvényt bont, tartja a mondás, a férjemnek ugyanis az volt a mondása, hogy ő mindent megtesz a gyerekért, de a napi nyolc óra alvásra szüksége van. Hát ezt a kislányunk jól átírta, de hála a jó égnek, azt a férjem is látta, hogy egyedül nem fog menni, neki is muszáj néha éjszaka felkelni, és így szépen be is osztottuk, mikor ki tud egy kicsit maradni és aludni.

Két hónapos korában azonban a kislányom elárulta a titkát, és hát modanom sem kell, hogy most már hat hónapos, de azóta is kihasználjuk rendesen, ugyanis hiába idősödik, ha lehet ilyet mondani egy hat hónapos gyerekre, nem igazán változik az alvási szokása, tekintve, hogy még mindig kétszer kel, és ha nem vagyunk elég ügyesek, nem csak öt percre, hanem két-három órára, ami ugye egyáltalán nem mindegy.

De mi az ő nagy titka? Gondolom már mindenkit nagyon érdekel, hátha az ő gyereke is hasonló, és ki lehet próbálni, higyjék elismerem az érzést, mert én is minden taktikát pont így olvastam még négy hónapja. Az ő titka kérem szépen, egy vászonkép. Igen, egy kép a falon, ami előtt, ha megállunk félhomályban, és picit ringatjuk három perc alatt elalszik, és ráadásul elég mélyen ahhoz, hogy le is tudjuk tenni.

Mi ezt a képet a szalaibalazs.hu oldalról rendeltük és a Balatont ábrázolja, ha valaki elég komolyan gondolja, hogy pontosan megnézné nála és az ő gyerekénél működik-e. Viccet félre téve, tényleg nagyon szép képek vannak az oldalon és ajánlom is mindenkinek, de bármilyen színes dolog egy félhomályban segítség lehet, ami megtetszik a gyereknek és hosszú távon el tudja altatni magát estéről estére.